You are now being logged in using your Facebook credentials

 

FSO Projects

Ko je onlajn?

Ko je na mreži: 8 gostiju i nema prijavljenih članova

Forum poruke

  • No posts to display.

PC IGRE: FIFA Manager 09 opis

Share

Koliko je teško stvoriti pandan gigantu kakav je Football Manager serijal? Izgleda da su u razvojnom timu EA Sports našli dobitnu formulu. Ali, uradili su upravo suprotno od pokušaja da pariraju legendarnoj franšizi. Već godinama prave veoma različitu igru od FM-a. FIFA Manager 09, duhovni naslednik Total Club Manager-a je logičan korak napred u odnosu na prethodne, malo opuštenije verzije fudbalskog menadžera.

FIFA Manager 09 28 FIFA Manager 09 30 FIFA Manager 09 43

Sveoubuhvatnim pristupom ova igra vam pruža priliku da budete uključeni u sve moguće sfere poslovanja jednog fudbalskog kluba. Počinjete kao menadžer pripravnik, a tokom svoje karijere zaduženja možete proširiti na potpunu kontrolu finansijama, infrastrukturom, pa čak i postati vlasnik kluba. To je glavna i suštinska razlika u odnosu na Football Manager i jednostavno ih nije moguće porediti. Iako zvuči paradoksalno, FIFA Manager je u određenim aspektima kompleksniji i više vas uključuje u poslovanje kluba nego FM.

Najveći problem i svakako neoprostivi minus ćete sresti već po samom startovanju igre. Naime, baza igrača i klubova je u odnosu na ozbiljnijeg konkurenta prilično siromašna. Čak postoje i lige, poput naše, u kojoj su igrači izmišljeni. Reprezentacija Srbije se uopšte ne takmiči, već postoji jedino zbog toga da se šačici popularnih igrača iz naše zemlje dodeli državljanstvo. Da ne znamo za FM, ovo verovatno ne bi predstavljalo preveliki problem, ali smo svakako navikli na bolje. Ovo će donekle biti ispravljeno putem periodičnih patch-eva koje je EA obećao. Pored ovoga, postoji još nekoliko problema koji se tiču realnosti simulacije. Na primer, u FIFA Manager-u uopšte nije neobično videti rezultate 5-3 ili slične. Sigurno ima još dosta mana, ali ove su najuočljivije.

Kada to izuzmemo, imamo gotovo savršenu tajkunoliku igru. Uloge koje možete preuzeti u klubu gotovo da nemaju granica. Svaki posao koji možete da zamislite, igra vam nudi. Zavisno od vašeg izbora, možete graditi stadion sa svim pratećim objektima i čak kupovati okolno zemljište i započeti gradnju komercijalnih zgrada. Ako, pak, rešite da se pozabavite finansijama, imate mogućnost da pregovarate sa sponzorima, prodajete navijačke rekvizite ili prava na ime stadiona itd. Pošto imate svoje prihode, kada sakupite dovoljno novca i smatrate da ste postigli sve uspehe koje ste zacrtali na početku i osvojili sve trofeje do kojih ste mogli doći, možete osnovati svoj sopstveni klub u zemlji po izboru. Iako ovo nije novina (viđali smo u prethodnim nastavcima), i dalje deluje kao pravo osveženje. Tokom igre čak imate i mogućnost da osnujete porodicu, dobijete decu, koja će jednog dana možda biti fudbalske zvezde, i da trošite novac koji ste zaradili na razne automobile, stanove, nameštaj i luksuzne igračke. Iako je veoma diskutabilno koliko i na koji tačno način sve ovo doprinosi igrivosti jednog fudbalskog menadžera, ovi momenti svakako razbijaju kliše.

FIFA Manager 09 02 FIFA Manager 09 07 FIFA Manager 09 08


FIFA Manager 09 ni u jednom trenutku ne pokušava da bude ozbiljna simulacija koja se igra mesecima, već igračima nudi više casual pristup. Tako sezonu možete završiti za svega par sati. Čak ni taktika ne igra tako veliku ulogu. Tim se vrlo brzo uigrava i čak će se i potpuni početnici posle sat-dva osećati kao kod kuće. Pregovori sa klubovima i igračima nisu naporni i ovde važi davno poznata deviza da "svako ima svoju cenu". Odnos sa igračima je odlično osmišljen i kroz razgovor sa svojim fudbalerima vrlo brzo ćete čitavu atmosferu doživeti veoma lično i uživeti se u igru.

Tehničke karakteristike su zaista impresivne! Grafika je odlično realizovana. Korisnički interfejs je vrlo intuitivan i sjajno dizajniran. Kao i kod ostalih EA sportskih igara, i ovde preovladavaju razni widget-i kojima vršite navigaciju kroz menije. Jedna novina koja prilično lepo izgleda su kratke animacije koje se pokreću kada potpišete ugovor, igrate utakmice protiv rivala ili vas otpuste iz kluba. Kao i u prethodnim nastavcima, 3D meč koristi uprošćeni FIFA engine i vrlo dobro radi svoj posao. Utakmice je takođe moguće pratiti i u teletekst modu, čitajući komentare ili, ako ste nestrpljivi, u instant modu. Zvuk je zaista dobar i odabir numera koje možete puštati u ugrađenom mp3 plejeru je odličan. Moguće je pustiti i bilo koju pesmu sa vašeg hard diska. Deluje kao sitnica, ali dosta olakšava igranje pošto ne morate svakih 15 minuta da alt-tabujete igru i menjate pesmu u vinampu ili sličnom plejeru.

Imajući u vidu ciljno tržište ove igre, FIFA Manager 09 je upravo ono što smo i očekivali - prilično pojednostavljen fudbalski menadžer koji kroz neobavezan gameplay nudi i početnicima šansu da naprave prve korake u ovom, možda i najsloženijem, žanru igara. Naravno, ne treba se zavaravati da je ovo ikakva zamena za Football Manager 2009, jer to nikako nije slučaj.

Naziv igre: FIFA Manager 09
Žanr igre: Fudbalski menadžer
Razvojni tim: Bright Future
Izdavač: EA Sports
Datum izlaska: 30. oktobar 2008.
Screenshot-ovi: FIFA Manager 09


Minimalna konfiguracija:
CPU: 2.6 GHz P4 procesor ili AMD ekvivalent
RAM: 1 GB
VGA: 128 MB


Preporučena konfiguracija:
CPU: 3.0 GHz P4 procesor ili AMD ekvivalent
RAM: 2 GB
VGA: 256 MB


79/100 Solidno

+ odlična prezentacija, sveoubuhvatnost modova
- veoma slaba baza podataka

Izvor: www.PcIgre.com

FIFA Manager 09 Resenje!!

Share
Korisnik "Rodjaci" sa nase stranice poslao nam je dobru vest za FIFA Manager 09 igrace!!

Pozdrav za sve menadzere,
Izgleda da se pojavilo resenje za onaj problem sa otkazom na kraju sezone.
Program zvan "Fifa Manager 09 Update 2-RazorDOX" resava ovaj problem. Patch je tezak oko 200mb.

Opširnije...

Nova Srpska databaza za FM08!

Share
 Primili smo novu Srpsku databazu za FM08! Autor Misho koji nam i prosle godine slao odlicne FM dodatke zavrsio je sada novu Srpsku databazu za FM08. Radi se o 57 Srpskih klubova i 900 pravih igraca za naj jace nase lige!!
Autor najavljuje da ce uskoro biti jos graficki dodatak, sa Srpskim stadionima, dresovima itd. Eto ovde procitajte sada kako da instalirate:

*******Potrebno je samo sadrzaj raspakovati u folder gde je FIFA Manager 08 instaliran (prebrisati postojeci fajl "country 51" kada dobijete to pitanje). Zatim pokrenuti "Edmanager08" i kliknuti na "Write Current Database For Game". kada editor to odradi, ugasiti ga i početi novu igru...*******
Dodatak mozete skinuti sa naseg Download Centra.

Nove Srpske dodatke za FM08!

Share
Stigla nam je nova Srpska databaza v3 za FifaManager 08! Nas stalni FM autor: "Shommy - Mišo Petronijević" nam pripremio novi dodatak za FM. Ovaj dodatak dodaje vam novu srpsku Ligu, srpski sponzori i reklame, i 31 dresova za nase klubove i reprezentaciju!

Dalje nam takodje poslao dodatak "Srpskih stadiona" za FifaManager 08! Ovaj dodatak importuje u igru slike stadiona i gradova za 35 srpskih klubova.

Ove ekstra dodatke mozete skinuti sa naseg download centra...

FifaManager 08 - Srpski dodatak

Share
 Predstavljamo danas Srpski dodatak za Fifa Manager 2008 u nasem download centru! Autor MareCareBG napravio je Srpsku databazu i grafiku za FM08. Radi se o Meridian Superlige, 1. Liga Telekom Srbije i nize lige. 

Dodatak mozete skinuti sa naseg Download Centra..


Za upute instalacije kliknite na "detaljnije"... 
Za opsirnije uputstvo i probleme kliknite ovde!

Opširnije...

Postanite FSO Fan!

Da pokažemo da smo najjači u Srbiji!!
Login With Facebook

Vaš profil

.

Filip's Avatar

Filip Lukić

Osnivac FSO, glavni admin, webdesign, FIFA 2003-13 allround patch maker.


Mitke92's Avatar

Mitke92

Glavni admin, FIFA 12-13 patch maker.


ZikaJeSrbin's Avatar

ZikaJeSrbin

Kit Master/Face Editor(Rookie)/allround Graphics.


Devilish Soldier's Avatar

Devilish Soldier

Allround graphics, Photoshop Master.


Shadow_boy32

Allround FIFA patch maker, Face Master, FIFA-Evolution admin.


shoneasr's Avatar

ShoneASR

Allround graphics, Photoshop Master


cebabko's Avatar


Cebabko

Allround FIFA Manager patch maker.


ukicaaa's Avatar


Ukicaaa

FIFA Manager editor.